Social Icons

24 Ocak 2014 Cuma

Güney Afrika'ya saatler kala..


Kırışıklık önleyicilerin, yaşlanma geciktiricilerin, cilt parlatıcıların, kirpik dolgunlaştırıcıların ve bunun gibi alkolün olmadığı durumlarda bir kadını güzel göstermeye yarayan alternatif çözümlerin satışına bir haftalığına ara veriyorum. Beyler, bu hafta bol votka tüketin çünkü etrafınızda rimelsiz, fondötensiz kadınlar göreceksiniz!! Önümüzdeki hafta boyunca hemcinslerimi güzelleştirmek yerine; tamamen kendi kafamı güzelleştirmeye odaklanıyorum, zira yarın gideceğim ülkenin çok güzel ve ekonomik şarapları olduğunu öğrendim.  Daha önce 2 kez ertelenen Güney Afrika seyahatimize nihayet yarın başlıyoruz. Gonca’yla son bir haftadır görüşmüyoruz çünkü  beraber geçireceğimiz 9 günün sonunda birbirimizi aslanların önüne atmak ve National Geographic belgeseli olmak istemiyoruz.
Güney Afrika’da ne yenir; ne içilir, nereler gezilir araştırması yaparken; Afrika ile ilgili tarihi ve sosyal bilgilere göz attım. Her ne kadar Afrika kıtasının en makyajlı ülkesine gidiyor olsak da, aşağıda dikkatimi çeken ve açıkçası tatil heyecanımın üstüne az biraz limon sıkan bir kaç bilgiyi paylaştım. Önümüzdeki hafta boyunca, kuzeyden gelmiş, beyaz tenli, beyaz yakalı oryantalist turistler gibi; ziyaretçilerden folloş olmuş aslan, kaplanlara bakıp; geleneksel kıyafetler giymiş birkaç yerliyle fotoğraflarımızı instagrama koyacağız. Gittiğimiz kıtanın; tarihteki en büyük katliam ve sömürülere maruz kalmışlığını düşünmeden..

·        *  Latince Afrika’nın kelime anlamı ‘’güneşli’’ demek.

·        *  Şeytan (Lucifer); Tanrı’ya başkaldırıp lanetlendikten  sonra dünya üzerinde atıldığı yer Afrika

·        *  Müslüman ülkelerde yaygın olan ve kadına yönelik şiddetin en acıması örneği kadın sünnetine rağmen; Afrika’daki yerli kabilelerin çoğu anaerkil.



·         * Tüm Afrika kıtasında konuşulan yaklaşık 1500 farklı dil var.

·         * Avrupa devletlerince sömürge yapılamamış tek ülke:Etiyopya.

·         * 15-19. yüzyıllar arasında Afrika’dan Amerika’ya 7-12 milyon yerli köle olarak getirilmiş.

·        *  Afrika’da 28 ülkede şimdiye kadar 128 milyon kadın sünnet edilmiş. Mısır ve Etiyopya’da her yıl yaklaşık 3 milyon kadın, sünnete maruz bırakılmakta.



·         * Nijer’de erkekler 30 avro ödeyerek evlenebiliyor, evin erkeği ikinci, üçüncü, hatta dördüncü evliliğini yapabiliyor.

·        *  Erdoğan; Afrika ile ticaret hacmini 2015’de  50 milyar dolara çıkartmayı hedefliyor

·         * Kıtada Fethullah Gülen’in 40 kadar okulu  yer alıyor


·        *  Afrikalı yerlilerin günde 30 cent’e tüm gün çalıştırıldığı Sierra Leone’de sadece 1937’den 1996’ya kadar, değeri 15 milyar doları geçen elmasın Avrupa’ya sevkiyatı yapıldı. En büyük insanlık kıyımını ise De Beers firması yaptı. (http://www.diamondboycott.com/ sitesinden kanlı elmas ticaretine karşı imza verebilirsiniz)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder