Social Icons

16 Şubat 2014 Pazar

Pazar Keşifleri: Karaköy Mums Cafe


Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı
Cemal Süreya


Bugün,kahvaltının mutlulukla ilgisini kurabileceğiniz bir mekana uğradık. İstanbul’un geç keşfedilen büyülü semti Karaköy’de; Fransız Geçidi’nin yanında yer alan Mums Cafe’de kahvaltı yaptık. Kahvaltıyı; sütsüz kahveyle geçiştirenlere en azında bir pazar günü Mums Cafe’de brunch keyfi yapmayı öneriyoruz.





 Kahvaltıya gittiğimde bu mekanın sahibinin kim olduğunu bilmiyordum. Bu zevkli ve özgün mekanın sahibinin sıkı takipçisi olduğum http://tuzvekarabiber.blogspot.com.tr/ bloğundaki nam-ı diğer ‘’Karabiber’’ yani Yıldız Hanım olduğunu öğrendim.

Mums Cafe tahminen maksimum 30 kişiyi ağırlayabilecek küçük bir mekan. Masaların dip dibe olmasının beni rahatsız etmediği ender yerlerden birisi oldu. Sıkışık değil samimi ve sıcak. Oturduğunuz masanın tam karşısında, kahvaltı hazırlandığı mutfağı görebiliyorsunuz. Çalışanları son derece ilgili ve özenli.


O minicik tezgaha çeşit çeşit peynir ve reçel sığdırılmış; son derece zengin ve lezzetli bir açık büfe oluşturulmuş. Kahvaltıda quinoa yiyebileceğiniz kaç mekan vardır bilmiyorum, ben ilk kez Mums Cafe'de karşılaştım. Menemen ve tatlılar dışında yediğiniz her şeyin dahil olduğu kahvaltının ücreti 30 TL. Çok daha fazlasının ödendiği  popüler kahvaltı mekanından daha şirin, daha orjinal bir yer.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder