Social Icons

18 Nisan 2014 Cuma

Bir adada yalnız kalsanız yanınıza almanız gereken tek şey: Akbil


Büyükada'da Yaşamak

Yaz gelirken, 5 yıldızlı tatil köylerinin; yurt dışı turlarının reklamları hız kazandı. İzinler çoktan girildi, bütçeler planlandı. Dukan ve Karatay diyetleri arasında seçim yapıldı.
Bu kadar itinalı hazırlıklar yaptığımız tatilin en fazla 10 gün içinde bitecek olması çok acı. Halbuki İstanbul'da yaşayanlar için tüm yazı; tatil kafasında geçirmenin bir yolu var. 10 günlüğüne 5 yıldızlı bir tatil köyüne ayıracağınız bütçeyle;  3 ay boyunca Adalar'da yaşayabilirsiniz. Biz bundan 2 yaz önce bunu deneyimledik ve hayatımızın en güzel yazını yaşadık.





Yazı geçirmek için biz tercihimizi Büyükada'dan yana kullandık. Anacak Burgaz ve Heybeliada'da da sezonluk ev kiralayabilirsiniz. Üstelik çok daha ekonomik koşullarda.
2 seçeneğiniz var: denize veya iskeleye yakın olmak; ya da biraz daha içeride ama bahçeli bir ev tutmak.  Sezonluk kiralanan evlerin hemen hemen hepsi eşyalı. Bu yüzden sadece valizinizi alıp geliyorsunuz. Yaz dönemi ulaşım çok rahat ; vapur sıklığı çok fazla.

Akşamlarınızı; ada sakinliğinde, hanımeli ve yasemin kokuları arasında geçirdikten sonra, işe gitmek de zor gelmiyor. Cumaya kaç gün kaldığını saymadan geçirdiğim 3 ay geçirdim.

Adada yaşayınca, haliyle misafiriniz de çok oluyor. Hiç bir hafta sonunu hatta hafta içi herhangi bir akşamı ev arkadaşımla baş başa geçirdiğimizi hatırlamıyorum. Bunu baştan tahmin ettiğimiz için güzel bir hatıra defteri yaptık kendimize. Her gelen misafirimiz bir şeyler karaladılar. Güzel şeyler detaylarda gizli.. Şimdi o defter, yangından ilk kurtarılacaklar listesinde birinci sırada.



Özellikle, iskeleye yakın bir işiniz ya da esnek çalışma saatleriniz varsa; bir yazınızı Adalar'da geçirmeden ölmeyin..


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder